lördag 8 januari 2011

Dag ~ hemfärd

"Var sak tar sin tid"
Idag passar tankebubblan fint till bloggen.

Vi hade egentligen tänkt att åka skidor idag också, i Hundfjället, men vi bestämde att vi städar stugan och åker hem istället. Det skulle vara blixthalka på vår tänkta väg hem idag sa de på nyheterna. Imorgon lovade de 2 dm snö. Vi kom fram till att det var lite som pest eller kolera så vi bestämde att vi kör hemåt idag och blir det alldeles förskräckligt besvärligt så får vi ta en övernattning nånstans.. "Hilton gäller" som barnens farmor brukar säga. Det innebär att det är bättre att stanna och ta en övernattning nånstans om man är för trött eller väderleken är för besvärlig (på svärmors bekostnad) än att utsätta sig själv för onödiga faror. Det är lilla fräcka jag som brukade säga att "då tar vi in på Hilton i Storstockholm" när vi körde från Upplands Väsby (dvs bara 2½ mil bort). Därav talesättet "Hilton gäller".

Här har ni Jonas koncentrerad vid ratten. Min tanke är att han ska slippa köra hela vägen hem.. Vi ska skiftas om, tänkte jag. Klockan 13:01 lämnade vi Tandådalen.

Det här är vår utsikt från bilfönstret nu i flera, fler mil och timmar. Tro´t eller ej... Man tröttnar!

..ja, ni ser själv... Inte det optimala vädret, varken för skidåkning eller bilkörning.

..och dessa vintervita, idylliska, skittråkiga, snöbeklädda granar... suck... De är inte ett dugg romantiskt sockersöta efter jul.. bara så ni vet!

Efter några mil såg jag och Jonas en JÄTTESTOR älg ståendes 2-3 meter in från vägen. Snacka om skogens konung! Synd att jag inte hann ta en bild ~ den var sååå fin!

Klockan är nu 15 och vi har svängt av från väg 71 och kör nu på väg 26 mot Lesjöfors (50 km dit).. Vädret är fortfarande okej. Snömoln blir det när man möter någon eller har nån framför sig, men det går bra säger chaffören.

I Filipstad nu. Klockan är 16:20. Det är ganska halt, men det går bra. Skönt att ha Jonas vid ratten. Det har blivit mörkt ute och det regnar lätt. Enligt Eniro har vi 48.8 mil hem.
(Tänkte att det är bäst att blogga lite under tiden så våra nära och kära inte behöver oroa sig)

17:20. Vi har lämnat Kristinehamn bakom oss och har knappt 7 mil till Mariestad. Det rullar på bra men alldeles precis började det regna på ganska bra.. Vi tänkte eventuellt stanna i Mariestad och käka på MackeDonken, låta barnen får sträcka på benen och röra lite på sig. Inget gnäll och inget tjat hitintills ~ de är så duktiga så!
När vi är i Mariestad har vi kört halvvägs!

Nu Mariestad!! Halvvägs. Ungarna är hungriga och vi har precis hittat McDonalds!
Väglaget blött men inte fruset!

Mc Donalds ~We´re lovin´it!
Happy Meal har precis fått en ny betydelse. Felix hade förmodligen så lågt blodsocker att han bara grät och tårarna föll som regnet från himlen. Stackars lille Felix. När det är så lågt är han så hungrig att han inte vill äta något och det gäller bara att få upp blodsockret snabbt så blir han glad igen och kan då äta med god aptit. Väl inne på restaurangen grät och asgarvade han om vartannat. Vi, mest Jonas, fånade sig så han skulle vända på gråtandet. Han ser ju för tokig ut! Här har han ett utseende bara en mor kan älska (skojar bara! pappa också)
Fina blir inte alls på samma sätt när hon har lågt blodsocker.. Hon blir mer som jag ~ skitsur!


19:44: Med mat i magen och äntligen en glad Felix igen, har vi passerat Skövde. Väglaget är fortfarande blött och inte halt.
Trots att Trafikverket varnat för översvämning strax söder om Skövde märkte vi inte av varken någon översvämning eller nån omdirigering. Får se vad de gör vid Örkelljunga. Där ska det också vara översvämning i södergående riktning på E4:an enligt Trafikverket.
Nu tar vi sikte på Jänköping ~ cirka 6 mil.

20:45: JÖNKÖPING! Ingen blixthalka i sikte. Blöta vägbanor och regn. Ca 25 mil kvar!!! Felix är ledsen igen. Han gråter och säger att han har ont i halsen. Alvedonsupp given så får vi se om den hjälper.
21:30: Värnamo ~ 17 mil kvar. Spöregn! Snart kommer den underbara 2-1körbanan i 3 f*ing mil....
21:45: Stopp på motorvägen.. Hade precis kommit in i 2-1körbanan.. Stod stilla i bara 5 minuter eller nåt.. Nu rullar det på sakta men säkert igen... Vägarbetare???
(Felixrapport: Han mår MYCKET bättre, säger han)
22:00 Ytterligare vägbyggen i 2-1körbanorna. Nu vid Ljungby S.. Nu kommer det väldigt fula ord från chaffören.. Rullar på sakta men säkert... med betoning på sakta... Men det har slutat regna ialla fall!
22:46: SKÅNE!!
23:10 Stidsvig ~ 4 mil kvar, 67 mil bakom oss. Alla vakna. Inget regn och plusgrader.
23:
44 HEMMA!!!!!!!! Jonas har kört hela vägen!
Godnatt!

1 kommentar:

  1. Tack Sofie! Vi följer er här på hemfärden. Ta det lugnt! /Marianne

    SvaraRadera